Over RIAS

Het RIASfonds (Rotary IHE Alumni Support Fonds) is 12 april 2022 door RotaryClub Delft Koningsveld opgericht

De voorzitter van RotaryClub Delft Koningsveld (RCDK), Edith van den Berg, en de directeur van het IHE Institute of Water Education, Eddy Moors, tekenden de overeenkomst om daarmee de onderlinge samenwerking te bevestigen.

Bij deze gelegenheid heeft RC Delft Koningsveld een eerste storting van € 5.000 in het RIAS-Fonds gedaan, in bijzijn van Rotary Gouverneur district 1600, Willie Palm.

Het RIASfonds is opgericht om studenten van het IHE na hun studie in staat te stellen in eigen land kleine projecten te starten op het gebied van klimaat, water en milieu. De afgestudeerden – alumni – van het IHE zijn internationaal georiënteerd. Zij hebben een masterstudie afgerond of zijn hier gepromoveerd en zij hebben een gedegen werkervaring. Hun gedrevenheid in het vak en hun oog voor de eigen regio maakt dat zij de competentie hebben om concrete verbeteringen door te voeren. Wat hun ontbreekt zijn de financiële middelen om het werk met lokale partijen te starten.

Het RIASfonds wil daarbij support bieden door geldbedragen tussen de € 500 en € 2.500 ter beschikking te stellen. De selectie van de projecten en de toekenning van het bedrag doet Rotary in samenwerking met een commissie van experts van het IHE.

RCDK zoekt contact met andere Rotaryclubs, maar ook daarbuiten, om het fonds verder gestalte te geven.

Neem contact met ons op om een presentatie van RIAS-fonds in te plannen.