Veel mensen in de wereld hebben (nog) geen toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Dit maakt hun leven moeilijk: hun gezondheid lijdt eronder en welvaart blijft buiten bereik. Het IHE Delft – Institute for Water Education werkt aan een wereld vrij van armoede en onrechtvaardigheid, waarin mensen hun waterbronnen en het milieu duurzaam beheren. Het IHE biedt hen kwalitatief hoogstaand onderwijs, waaronder een MSc-programma Water and sustainable Development en een PhD-programma. Waterprofessionals, ingenieurs en anderen komen uit vele buitenlanden naar IHE Delft om te studeren en daarna bij te dragen aan duurzame ontwikkeling.

Het RIAS fonds steunt deze afgestudeerden om in hun eigen land kleine projecten (of studies) uit te voeren. Hierdoor kunnen zij  de tijdens de studie opgedane kennis direct toepassen en effectief inzetten.

De afgestudeerden van het IHE zijn internationaal georiënteerd, hebben een masterstudie afgerond, of zijn gepromoveerd en hebben gedegen werkervaring. Wat hen nog ontbreekt is het geld om bijvoorbeeld een start-up te realiseren samen met lokale partijen in hun eigen land!

RIAS steunt daarom afgestudeerden met projectvoorstellen met een geldbedrag van max. € 2.500 per project. Met deze steun in de rug kunnen projecten uitgroeien tot iets groots!

Help mee en word vriendDownload de folder

Kaarten voor schoon water en duurzaamheid, steun het Rotary ‘IHE Alumni Support’ fonds

Bestel een set van 10 dubbele kaarten met enveloppen met daarop prachtige foto’s van Delftse waterscènes en bijpassende haiku’s.

Met deze kaarten leggen we een verbinding met de internationale waterprojecten van IHE. De opbrengst van de kaartverkoop gaat rechtstreeks naar deze belangrijke missie.