Te veel mensen in de wereld hebben nog geen toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Dit maakt hun leven moeilijk: hun gezondheid lijdt eronder en welvaart blijft buiten bereik. Het IHE Delft – Institute for Water Education werkt aan een wereld vrij van armoede en onrechtvaardigheid, waarin mensen hun waterbronnen en het milieu duurzaam beheren.

Er bestaat een nauwe samenwerking tussen IHE Delft en Rotary International. Ruim 120 internationale studenten hebben hun opleiding bij IHE Delft al afgerond met behulp van Rotary-beurzen. Na de studie gaan de meeste studenten terug naar hun thuisland om in de watersector te gaan werken. 

Rotary zet zich in voor verbetering van

  • Water (water- en sanitaire voorzieningen)
  • Peace (vrede en conflictbeheersing) en
  • Environment (klimaatadaptatie)

Binnen deze thema’s biedt het RIAS fonds internationaal support aan IHE Delft-alumni bij het uitvoeren van projecten in hun eigen lokale omgeving.

Help mee en word vriend

Kaarten voor schoon water en duurzaamheid, steun het Rotary ‘IHE Alumni Support’ fonds

Bestel een set van 10 dubbele kaarten met enveloppen met daarop prachtige foto’s van Delftse waterscènes en bijpassende haiku’s.

Met deze kaarten leggen we een verbinding met de internationale waterprojecten van IHE. De opbrengst van de kaartverkoop gaat rechtstreeks naar deze belangrijke missie.